Volledig scherm
Jayden (11) had een unieke Playmobil-collectie, maar deze is verloren gegaan na een ongeluk op de A12. © Privé

Onfortuinlijke Jayden (11) krijgt dozen vol Playmobil toegestuurd na ongeluk op snelweg

Jayden, de 11-jarige jongen die bij een ongeluk bij Driebergen zijn unieke Playmobilcollectie verloor, krijgt vanuit alle windstreken van het land speelgoed toegestuurd. Na het ongeval op de A12 werd er een actie opgezet. 

De Brabantse jongen zag zijn unieke brandweercollectie van Playmobil als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hij was met zijn vader onderweg naar een 112-beurs in Veenendaal, toen ze bij Driebergen werden aangereden. De aanhanger vol met het speelgoed kwam op de snelweg terecht. 

Om het verdriet van het kind wat te verminderen, werd er opgeroepen geld of Playmobil te doneren. En daar wordt nu gehoor aangegeven. ,,Er komt behoorlijk wat binnen’’, zegt Simone van Nuland, een vriend van de familie en eigenares van een Playmobilwinkel in Den Bosch. Bij het toegestuurde Playmobil zit ook vaak een brief waarmee Jayden een hart onder de riem wordt gestoken. 

Helaas voor Jayden is de brandweercollectie die hij met zijn vader had, met een waarde van tussen de 10.000 en 15.000 euro, wel verleden tijd. Deze was zo uniek, dat het niet meer mogelijk is deze opnieuw bij elkaar te krijgen. De actiepagina is hier te vinden.

Volledig scherm
Een pakketbezorger levert speelgoed af voor Jayden. © Simone van Nuland
Volledig scherm
Een brief voor Jayden. © Simone van Nuland
Volledig scherm
Een nog een brief uit Friesland. © Simone van Nuland
Volledig scherm
Na het ongeluk lag de Playmobil-collectie verspreid over het wegdek van de A12. © John Boluyt
Volledig scherm
De unieke brandweercollectie van Jayden. © John Boluyt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht