Deze groene Harley Davidson van het Amerikaanse leger uit de Tweede Wereldoorlog werd uit de garagebox in Nieuwegein-Zuid gestolen.
Volledig scherm
Deze groene Harley Davidson van het Amerikaanse leger uit de Tweede Wereldoorlog werd uit de garagebox in Nieuwegein-Zuid gestolen. © Facebook Laura Valkenburg

Ongeloof in Nieuwegein: dure Harleys gestolen uit garagebox

Uit een garagebox in Nieuwegein-Zuid zijn afgelopen week drie dure motoren gestolen. Het gaat om twee klassieke modellen van Harley Davidson en een ‘customized’ Suzuki. De dochter van een van de gedupeerden, Laura Valkenburg, heeft zaterdag op Facebook melding gedaan van de diefstal in de hoop de daders op het spoor te komen. De noodkreet is inmiddels meer dan zesduizend keer gedeeld.

,,Bizar”, zegt Valkenburg over het massale delen van het bericht. ,,Ik heb het gedeeld in een paar groepen voor motorrijders en daarna is het hard gegaan. Tot bruikbare aanwijzingen heeft het helaas nog niet geleid, maar we zijn heel blij met de enorme belangstelling.” 

De garagebox, die al tientallen jaren door de vader van Valkenburg en drie vrienden wordt gehuurd, is ergens tussen zaterdag 9 en zaterdag 16 februari leeggeroofd. ,,Toen een van hen na een week terugkwam bij de garage kreeg hij de deur niet open”, vertelt zij. Na de komst van een vriend kon de deur wel worden geopend en toen bleek dat de garage leeg was. 

De buit: een groene Harley Davidson die door het Amerikaanse leger werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog, nog een Harley uit de jaren vijftig en een ‘customized’ (op maat gemaakte) Suzuki. Een vierde motor, van Laura’s vader, was gelukkig voor hem op dat moment in revisie. De schade loopt in de tienduizenden euro's, om over het emotionele gemis maar te zwijgen.  

Kettingen

Naast de motoren werd een groot aantal onderdelen, waaronder een bagagedrager met leren tassen, en gereedschap ontvreemd. De dieven moeten voor het leegruimen van de garage  goed hun best hebben gedaan, weet Valkenburg. ,,Alles moet met een vrachtwagen zijn weggehaald, dat kan niet anders. De motoren zijn hartstikke zwaar en stonden met kettingen  vast. Op de voer zijn ook sleepsporen te zien. We hebben geen idee wie erachter zit, maar iemand moet hebben geweten dat die motoren daar stonden.”

De verslagenheid bij haar vader en zijn getroffen vrienden is groot, vertelt Valkenburg. ,,Ze hadden die motoren al jaren en bovendien voor veel geld opgeknapt. Ook waren ze net de volgende motortocht naar Normandië aan het plannen.”

De krin bijg waarin zulke klassieke en op mate gemaakte motoren verhandeld worden is klein, daarom acht Valkenburg de kans dat de motoren nog ‘in de buurt’ zijn niet groot. ,,Bij handelaren in de Benelux zouden deze motoren heel snel opvallen”, legt ze uit. ,,Misschien zijn de motoren al ver de grens over. Maar je weet het niet. Daarom zijn we blij met elke aandacht die we krijgen.”   

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht