Volledig scherm
Bestelbus brandt uit in Utrechtse wijk Kanaleneiland © 112mediautrecht

Onrustig Kanaleneiland: bestelbus uitgebrand en bus bekogeld

Aan de Australiëlaan in Utrecht is vannacht een stadsbus bekogeld. Die raakte hierbij niet beschadigd. De daders zijn gevlucht. Eveneens in de wijk Kanaleneiland brandde kort hiervoor, even na middernacht, aan de Marshalllaan een bestelbusje uit. Politie sluit brandstichting niet uit.

De bus stond op een parkeerplaats langs de weg. De brandweer had de brand snel onder controle en kon voorkomen dat een auto ernaast ook in vlammen opging.

De bestelbus is aan de binnenkant volledig uitgebrand. De aanwezigheid van politie en brandweer bracht veel toeschouwers op de been. De politie moest deze op afstand houden. Dat er op dat late tijdstip nog zoveel mensen op straat waren, zou een gevolg kunnen zijn van de ramadan, de vastenmaand voor moslims. Die is afgelopen weekend begonnen.

Ramadan

De politie is extra alert op het feit dat tijdens de ramadan in bepaalde gebieden in de stad na zonsondergang meer mensen op straat zijn dan normaal, aldus een woordvoerster. Volgens haar zijn de brand in het bestelbusje en de bekogeling van de stadsbus twee losstaande incidenten.

De politie kreeg vorig jaar tijdens de eerste twee dagen van de ramadan, die eveneens in mei begon, veel meldingen van overlast. Deze hadden met name betrekking op geluidsoverlast.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht