Volledig scherm
Een deel van de Markt. © Google Streetview

Onrustige nacht in Wijk bij Duurstede, politie pakt prullenbakvernielers en herrieschopsters

De politie in Wijk bij Duurstede had een drukke nacht. Op de Markt in de plaats zijn diverse marktkramen omgegooid. Ook is er een prullenbak vernield op de Steenstraat. 

De politie van Wijk bij Duurstede noemt het ‘jammer dat er niet van andermans eigendommen kan worden afgebleven.’ Zij troffen bij de vernielde prullenbak een persoon aan die verantwoordelijk was voor de vernieling. Hij kreeg een boete wegens baldadigheid en moet morgen de prullenbak terugplaatsen. De politie grapt: ,,Hij zal ons hier een foto van sturen, we wachten met smart af! 😇” 

Daar bleef het niet bij in de binnenstad: de politie schreef twee bekeuringen aan een paar vrouwen die na diverse waarschuwingen maar niet wilden stoppen met het maken van lawaai.

  1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
    grimmige sfeer

    Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

    Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht