Volledig scherm
Herold van de Brug voor het geheel opgeknapte voormalige kerkje in Maarn. © Ricardo Smit

Ontmoetingskerk Maarn
herrijst als kantoor

Ruim een jaar geleden stonden alleen de voor- en achtergevel nog overeind, gisteren werd de gerenoveerde Ontmoetingskerk in Maarn heropend. Het is nu een kantoor, maar kerkgangers met nostalgische gevoelens mogen van de nieuwe eigenaar altijd binnen gluren.

De toenmalige kerkenraad van de Ontmoetingskerk in Maarn besloot jaren geleden om samen te gaan met de kerk aan de Kapelweg. Het kerkgebouw aan het Van Hemert tot Dingshofplein, gebouwd rond 1900, werd te koop gezet en in april 2012 verkocht aan softwareontwikkelaar Cow Hills Retail uit Leusden. De bestemmingswijziging van kerkfunctie naar kantoorfunctie zorgde voor fikse vertraging, maar begin 2016 ging de grootschalige renovatie van het pand van start.

Briefjes

Quote

Iemand kwam foto’s maken op verzoek van een tante. Dat vinden we erg leuk

Herold van de Brug

,,Oef, dit is wel een hele grote klus”, dacht Herold van de Brug van Cow Hills toen vorig jaar alleen de voorgevel en de achtergevel van de kerk nog overeind stonden. Nu het klaar is, biedt het pand binnen plek aan 25 medewerkers, terwijl de buitenkant qua aanzicht intact is gebleven. Van de Brug: ,,Wij wilden het karakter van de kerk behouden, dat vond de verkoper prettig. Anderen gegadigden wilden het platgooien en er iets nieuws neerzetten.”

Het bedrijf stopte briefjes in de brievenbus van bewoners om te laten weten dat ze welkom zijn. ,,Mensen doen dat ook echt. Zo kwam iemand foto’s maken op verzoek van een tante. Dat vinden we erg leuk”, vertelt Van de Brug. 

Voor Cow Hills, dat hiervoor in Leusden zat, is het kantoor in Maarn een terugkeer naar de basis. Het bedrijf is vernoemd naar de Koeheuvels, een natuurgebied dat op een steenworp afstand van de Ontmoetingskerk ligt en waar eigenaren Kees van der Veldt en Mark de Graaf vlakbij wonen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht