Volledig scherm
De ontploffing op de Kaap Hoorndreef trok veel bekijks. © AD

Ontploffing op Kaap Hoorndreef in Utrecht, politie doet onderzoek

updateOp de Kaap Hoorndreef in Utrechtse wijk Overvecht heeft vanmiddag rond 14.00 uur een explosie plaatsgevonden in een kantoor dat zich in een flatgebouw bevindt. Dat meldt de politie in een bericht op Twitter.

Bij de ontploffing sneuvelden drie ramen. Daarbij vielen, zover bekend, geen gewonden. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de explosie in de flat aan de Kaap Hoorndreef. Naast dat er woningen in de flat zitten, bevinden zich op de benedenverdieping kantoren. 

In het kantoor waar het explosief naar binnen is geworpen zetelt De Tussenvoorziening, een instantie die zich bezighoudt met de begeleiding van daklozen. Medewerkers van de Tussenvoorziening die buiten het pand staan, zeggen geen idee te hebben waarom er een explosief is gegooid. Of er sprake is van een conflict met een dakloze kunnen ze niet zeggen. ,,We weten het niet. Er is hier wel vaker sprake van overlast, horen wij. Het is gissen wat de oorzaak is. We zijn blij dat de medewerkers ongedeerd zijn.”

Gevlucht

De technische recherche doet sporenonderzoek. Agenten, waarvan sommigen met kogelwerende vesten, doen buurtonderzoek. Volgens omstanders is de politie nu op zoek naar een man in een wit t-shirt met blauwe strepen. Hij zou te maken kunnen hebben met de explosie. De dader zou via het woonwagenkamp zijn gevlucht. Daarom doet de politie daar nu buurtonderzoek. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht