Volledig scherm
Hollandse Hoogte

Ontsnapt varken zorgt
voor commotie in Vleuten

Een varken dat ontdekte dat hij via het water kon ontsnappen, heeft in Vleuten voor commotie gezorgd. De politie en het Huisdieren Meldpunt Utrecht moesten in actie komen.

Het dier liep nabij de Vleutensebaan ter hoogte van de Intratuin. ,,Dat is natuurlijk levensgevaarlijk als zo'n beest de Vleutensebaan op rent", vertelt Bea Keijzer van het huisdierenmeldpunt. En dus werd de politie erbij gehaald om het varken terug naar zijn stal te krijgen.

Brancard

Dat bleek nog lastig, want de eigenaren zelf waren niet thuis. Met behulp van een buurman werd er met een ladder en een plank (samen een soort brancard) een brug gebouwd over het watertje. ,,We moesten natuurlijk oppassen want die mensen hebben twee varkens. Dat er niet nog één ontsnapte.''

Met veel duw- en trekwerk wisten ze uiteindelijk het varken over het provisorische bruggetje terug in zijn hok te krijgen. ,,Dat was nog een heel gedoe. Ze zijn beresterk en op een varken heb je geen grip dus hij schoot alle kanten op", lacht Keijzer. Maar de missie is geslaagd. ,,Hij ligt nu weer onschuldig te slapen in zijn stalletje."

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht