Volledig scherm
Een van de getroffen auto's op de A12 bij De Meern deze week, na stenengooiers op de Veldhuizerweg. © Politie

Ook auto van familie met kinderen werd geraakt door stenen op A12 bij De Meern

De twee automobilisten die deze week op de A12 bij De Meern zijn bekogeld met stenen blijken niet de eerste slachtoffers van vandalen op deze locatie te zijn. Ook een auto met daarin een familie met kinderen uit De Meern was in maart ter hoogte van de Veldhuizerweg doelwit. 

,,We kwamen terug van vakantie en hoorden opeens een heel harde knal aan de zijkant van de auto”, zegt Jeroen Warmoeskerken uit De Meern. Nna een urenlange rit vanaf hun vakantiebestemming, kregen hij en zijn gezin vlak bij huis de schrik van hun leven. Van de familie is niemand gewond geraakt. ,,Maar de grote schrik is blijven hangen’’, zegt de bestuurder van de auto.

Schade

Warmoeskerken besloot door te rijden richting huis en daar de schade nader te bekijken. Daar zag hij twee deuken en  lakschade, ontstaan door de harde klap. ,,Het was flinke schade, daarom ben ik teruggereden en zag ik op de plek waar het gebeurd was de steen nog liggen langs de kant van de weg.’’ Van de daders was toen al geen spoor meer te bekennen. De inwoner van De Meern deed daarna aangifte van de gebeurtenissen.

Het eerdere voorval vond plaats rond 15.15 uur, tijdens de voorjaarsvakantie. Deze week was het opnieuw raak. En opnieuw rond 15.15 uur, dit keer op een woensdagmiddag. ,,Sommigen denken écht nergens bij na’’, reageert de politie op de nieuwe incidenten. Twee auto's werden getroffen, waarvan zeker één vol op de voorruit. De vanaf de Veldhuizerweg gegooide steen zorgde voor een enorme barst maar ging net niet door de ruit heen en veroorzaakte als door een wonder geen ongeval.

Verdachten

Direct na de jongste twee incidenten zijn in de directe omgeving enkele verdachten staande gehouden. Een politiewoordvoerder meldt dat momenteel wordt onderzocht of zij iets met het stenen gooien te maken hebben. Om hoeveel verdachten dit gaat en hoe oud zij zijn zegt de politie niet.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht