Volledig scherm
Openbare laadpaal bij het gemeentehuis van Lopik. © Karin Verhoef

Ook Benschop en Polsbroek krijgen openbare laadpaal

De gemeente Lopik gaat openbare elektrische laadpalen plaatsen aan de Oranje Nassaustraat 29 in Benschop en Dorp 39a in Polsbroek. In Lopik-Dorp zijn er al twee. Inwoners en ondernemers kunnen desgewenst meer laadpalen aanvragen.

De openbare laadpalen in Lopik staan op het parkeerterrein bij het gemeentehuis (Raadhuisplein) en het parkeerterrein bij de Rabobank (Rembrandtplein). Er zijn ook particulieren die een laadpaal hebben. Naarmate het aantal elektrische auto’s toeneemt is er meer behoefte aan oplaadpunten.

Laadpas

Om de openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s te kunnen gebruiken, is het nodig een laadpas bij een provider aan te schaffen. Op laadpas.com kunnen kosten en voorwaarden van abonnementen en providers worden vergeleken.

Op de kaart van Laadkaart.mrae.nl is te zien waar de openbare laadpalen in de gemeente Lopik staan en welke in voorbereiding zijn. Ook kan op deze website een laadpaal worden aangevraagd. De voorwaarden voor een aanvraag zijn te vinden op de website van de gemeente Lopik. Op de kaart van oplaadpunten.nl staan de oplaadpalen die bedrijven en particulieren beschikbaar stellen aan anderen. Gegadigden kunnen daar ook zien of een oplaadpunt op dat moment vrij is.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht