Volledig scherm
De rechtbank in Utrecht. © ANP

Ook in hoger beroep drie jaar cel voor mishandelen van baby Chérise

Utrechter Jeffrey S. moet ook van het gerechtshof Arnhem drie jaar de cel in. Hij is schuldig bevonden aan zware mishandeling van zijn babydochter Chérise, met de dood tot gevolg.

Het meisje van vijf weken oud overleed op 22 oktober 2013 in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Enkele dagen eerder was zij met onder meer hersenletsel, gebroken ribben en een gebroken been opgenomen in het ziekenhuis. Het hersenletsel heeft tot de dood geleid.

Eerder was S. tot drie jaar cel veroordeeld voor doodslag en mishandeling. De verdachte vond dat hij onschuldig was, de officier van justitie achtte de straf juist te laag. Beiden gingen in hoger beroep tegen het vonnis.

Doodslag niet bewezen

Het hof acht bewezen dat de verdachte geweld heeft gebruikt tegen het meisje, maar zegt niet te kunnen achterhalen of het geweld zo heftig was dat de verdachte besefte dat zijn dochter kon overlijden. Daarom vindt het hof doodslag niet bewezen, wel zware mishandeling.

Ondanks dat op zware mishandeling een lagere straf staat dan op doodslag, legt het gerechtshof toch dezelfde straf op als de rechtbank, namelijk een gevangenisstraf van drie jaar.

S. zit momenteel een straf uit van zes jaar cel voor een gewelddadige overval in Groenekan in 2016. De straf voor een overval in Nieuwegein moet hij nog krijgen.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht