Volledig scherm
Jong FC Utrecht-coach Robin Pronk. © BSR Agency

Ook tegen Telstar lukt het Jong FC Utrecht niet om te winnen

KEUKEN KAMPIOEN DIVISIEWie kan Jong FC Utrecht nog helpen aan wat succes? Met de nederlaag van vanavond tegen Telstar (0-1) leverden de beloften alweer voor de negende keer op een rij puntloos een wedstrijd af.

Voor Jong FC Utrecht lijkt de weg richting het einde van het seizoen zo langzamerhand een loodzware te gaan worden. De laatste overwinning van de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie dateert van 14 december toen op sportcomplex Zoudenbalch FC Dordrecht met 4-1 werd verslagen. Naarmate de tijd het nieuwe jaar in vloog daalde langzaam een deken van sportieve somberheid over de beloften van Robin Pronk neer.

Zoudenbalch vormde vanavond voor de pauze een decor van droefenis. Het mooiste om te zien was misschien wel de grasmat, perfect geprepareerd na de eerdere wedstrijd op maandagavond tegen TOP Oss. Daarop was Telstar in de eerste helft het meest zichtbaar en presenteerde Jong FC Utrecht zich voornamelijk als de onderliggende partij. Niet dat de Domstedelingen onder de voet werden gelopen, maar Telstar was aan de bal sneller en behendiger. Het leidde tussen twee schoten richting de hockeyvelden van het naburige Kampong door, tot de enige treffer voor de pauze. Annas Najah schoot in de vijftiende minuut uit een kluts fraai binnen, doelman Fabian de Keijzer stond vastgenageld. Heeft Jong FC Utrecht te klagen over resultaten, het doelpunt was voor Telstar de eerste sinds 25 januari van dit jaar.

De kansen van Jong FC Utrecht komen veelal na rust, als de benen van de beloften kennelijk zijn opgewarmd. Nu was Nick Venema even na de hervatting twee keer in de buurt van de gelijkmaker, even nadat een vrije trap van Telstar de lat had getart. Venema’s derde en grootste doelpoging kon je betitelen als een stevige misser. De aanvaller die deze week zijn contract tot medio 2023 in de Domstad verlengde mikte uit een rebound van dichtbij over het doel van Wesley Zonneveld. Het was meteen zijn laatste actie. Venema werd op het uur gewisseld en heeft morgenavond met FC Utrecht op bezoek bij Heracles misschien meer succes.

De tweede gele kaart van Christopher Mamengi in de 72ste minuut na vastpakken van Shaquill Sno zette Jong FC Utrecht op tien man. Telstar blafte daarna nog een beetje, maar beet niet door en ook een vrije trap van Jong FC Utrecht bracht geen verandering meer in de stand: 0-1.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht