Volledig scherm
Beeld van het Gouden Kalf voor de deur van de Stadsschouwburg in Utrecht. © ANP

Ook Utrechtse documentaires en korte films te zien op Nederlands Film Festival

Het Nederlands Film Festival (NFF) besteedt komende editie ruim aandacht aan documentaires, korte films en animaties van Utrechtse makers. 

Het thema van de 39ste editie van het NFF is Homo Ludens, oftewel de spelende mens. Vier vertoningen van Utrechtse makers haken daarop in: Turn!, Meeting the other woman, Schroom en Galore. Allen gaan over creatieve en speelse karakters, over hun dromen en illusies en over het verschil daartussen. De documentaires Turn! en de korte film Meeting the other woman gaan tijdens het NFF in première.

Turn! van de Utrechtse regisseur Esther Pardijs gaat over de hoop en vrees van ouders over hun kinderen. Enerzijds is elk kind een belofte en hoopt iedereen dat zijn of haar kind uitblinkt, anderzijds willen ouders vooral een gelukkig kind. Turn! brengt deze paradox van de opvoeding in beeld. Pardijs volgt in de film haar eigen zoontje en de wijze waarop ze hem begeleidt in de turnwereld.

Bedrogen vrouw

De korte film Meeting the other woman van Marieke Niestadt gaat over een uit de hand gelopen relatie. Een bedrogen vrouw probeert antwoorden te krijgen over haar liefde en leven met haar man. Schroom is een serie korte, geanimeerde verhalen over schaamte en ongemak. Gemaakt door de Utrechtse Aisha Madu die in 2014 afstudeerde aan de HKU.

In Galore tot slot, van de Utrechtse regisseurs Lazlo en Dylan Tonk, geeft dragqueen Lady Galore een gezicht. Een maagverkleining moet ervoor zorgen dat hij in korte tijd weer een gezond gewicht krijgt. Maar wat blijft erover van Lady Galore?

Het NFF vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober.

Volledig scherm
De documentaire Turn! gaat in première op het Nederlands Film Festival. © Nederlands Film Festival

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht