Volledig scherm
De Grootste Kerstboom in de sneeuw, vorig jaar. © Koen Laureij

Op 7 december brandt de grootste kerstboom ter wereld weer, als er voldoende geld is

De grootste kerstboom ter wereld - de zendmast in IJsselstein - ontsteekt zaterdag 7 december de lichtjes. Voorwaarde is wel dat er voor die tijd voldoende sponsoren zijn voor dit kerst fenomeen. 

Sinds 1992 is de 366 meter hoge Gebrandytoren bijna elk jaar een baken van licht in de donkere dagen rond kerst. Het komende jaar branden de lichtjes voor de 21ste keer.

2017 was een rampjaar voor de grootste kerstboom ter wereld. Een blikseminslag vernielde de lampen. Maar het natuurgeweld heeft de boom ook iets goeds gebracht: nieuwe lampjes die de stichting Grootste Kerstboom zelf ontwikkelde. ,,Het zicht was wekenlang goed waardoor de ‘boom’ vaak op tientallen kilometers afstand te zien was. We kregen zelfs meldingen uit Vlist, Ridderkerk en Alphen aan de Rijn’’, aldus de stichting in bericht aan de donateurs.

Spannend

Elk jaar is het weer spannend of er voldoende geld wordt binnengehaald om de zendmast te kunnen laten branden. Zo ook dit jaar. Een groot aantal sponsoren, Vrienden van de Grootste Kerstboom en de gemeente IJsselstein hebben volgens de organisatie al steun toegezegd. ,,Maar daarmee is de begroting nog niet rond.’’

Als de stichting Grootste Kerstboom het geld bij elkaar krijgt, branden de lampjes tot maandag 6 januari. Wie de opening op zaterdag 7 december muzikaal komt opluisteren, is nog niet bekend. Bij de laatste editie was dat zangeres Glennis Grace.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
Volledig scherm
Glennis Grace zong vorig jaar bij het onsteken van de zendmast © Angeliek de Jonge

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht