Volledig scherm
De pickupbike van Transferium. Deelfiets om van station Leidsche Rijn naar bedrijventerrein De Wetering te fietsen. © Ecotransferium

Op de deelfiets van station Leidsche Rijn naar het werk

Voor het personeel van ruim honderd ondernemingen op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn in Utrecht staan sinds deze week op tien plekken vijftig deelfietsen klaar.

Het bedrijventerrein is via station Leidsche Rijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar toch is het nog een kwartiertje lopen naar de dichtstbijzijnde werkgever: het Antonious ziekenhuis. ,,Alle andere bedrijven liggen nog net wat verder weg en dan is lopen voor veel mensen vaak net te ver’’, zegt Jeanine van Bree van Ecotransferium, dat namens alle bedrijven de bereikbaarheid wil stimuleren.

Op tien plekken op het bedrijventerrein en bij de stations Leidsche Rijn en Terwijde staan nu de vijftig door de provincie gesubsidieerde deelfietsen klaar. Met een app is te zien waar alle fietsen staan en kan het slot van een fiets opengemaakt worden. Fietsen kunnen bij elke willekeurige stalling worden ingeleverd.

Eerste vier uur gratis

Het gebruik van de deelfietsen is voor de eerste vier uur gratis. Dat moet in principe geen probleem zijn wanneer je van station Leidsche Rijn in vijf minuten naar het werk fietst.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht