Op de surfplank door de Oudegracht: zes vuilniszakken aan afval uit het water gehaald

VIDEOEen handvol ‘suppers’ is vanmiddag door de Oudegracht in Utrecht gevaren om zoveel mogelijk plastic uit het water te vissen. Ze willen hiermee aandacht vragen voor de plastic soup in de oceaan.

De suppers (peddelaars op een surfplank) stonden onder leiding van ‘plastic soup surfer’ Merijn Tinga. Hij was door de waterschapspartij Water Natuurlijk uitgenodigd om de campagne voor de waterschapsverkiezingen van komende woensdag op te luisteren. In twee uur tijd voeren de schoonmakers van het Ledig Erf naar de Bemuurde Weerd. ,,In die tijd halen we zo vijf à zes vuilniszakken vol uit het water”, zegt Tinga. ,,Zeker op een dag als vandaag, met veel wind, ligt er meer afval in dan normaal. Er waait dan extra veel vanaf de kant de gracht in.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht