Op de surfplank door de Oudegracht: zes vuilniszakken aan afval uit het water gehaald

VIDEOEen handvol ‘suppers’ is vanmiddag door de Oudegracht in Utrecht gevaren om zoveel mogelijk plastic uit het water te vissen. Ze willen hiermee aandacht vragen voor de plastic soup in de oceaan.

De suppers (peddelaars op een surfplank) stonden onder leiding van ‘plastic soup surfer’ Merijn Tinga. Hij was door de waterschapspartij Water Natuurlijk uitgenodigd om de campagne voor de waterschapsverkiezingen van komende woensdag op te luisteren. In twee uur tijd voeren de schoonmakers van het Ledig Erf naar de Bemuurde Weerd. ,,In die tijd halen we zo vijf à zes vuilniszakken vol uit het water”, zegt Tinga. ,,Zeker op een dag als vandaag, met veel wind, ligt er meer afval in dan normaal. Er waait dan extra veel vanaf de kant de gracht in.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Ongeveer achthonderd deelnemers en hoogstwaarschijnlijk een flink aantal bezoekers vinden vandaag hun weg naar sportcentrum Galgenwaard voor het open Europese Kenpo Karate Kampioenschap. Dit kampioenschap staat bekend als één van de grootste Kenpo Karate toernooien in de wereld. Kenpo Karate is een vorm van zelfverdediging, met Chinese en Japanse karatetechnieken en straatgevecht invloeden. Allerlei landen hebben zich voor het kampioenschap ingeschreven. Romano Michielsen is de Nederlandse vertegenwoordiger. Het kampioenschap is tot en met zondag. Het programma vind je op www.IKKA-europe.com

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht