Dave van Amerongen is 12,5 jaar beveiliger in het St. Antonius Ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Dave van Amerongen is 12,5 jaar beveiliger in het St. Antonius Ziekenhuis. © Angeliek de Jonge

Opeens vloog er een stoel door de wachtruimte in het ziekenhuis: zo is het om nu in de zorg te werken

Het aantal meldingen van agressie in drie van de vier Utrechtse ziekenhuizen is in coronatijd gestegen. ‘Je moet je bek houden, ik trek mijn eigen plan’, hoorden ic-verpleegkundigen toen naasten van een patiënt zonder mondkapje de Covid-intensive care op liepen. Hoe ga je als zorgmedewerker om met fysiek geweld of scheldpartijen?

 1. Twee dagen op corona-afdeling E2: ‘Het is geen fictie wat hier gebeurt’
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Twee dagen op corona-afdeling E2: ‘Het is geen fictie wat hier gebeurt’

  Verpleegafdeling E2 van het St. Antonius Ziekenhuis is helemaal vol. Nee, wacht, er is één coronabed vrij. Die patiënt is net overleden. Twee dagen lang liep - of beter gezegd, rende - verslaggever Josselin Gordijn mee op de afdeling in Nieuwegein. Ze zag hoe verpleegkundigen zich staande houden in een situatie die steeds nijpender wordt. „We kunnen moeilijk patiënten gaan stapelen.”
 2. Ferrari van 3 miljoen in de prak, Jerry geniet van ‘Schadenfreude’: ‘Rij voorzichtig, hè?’
  PREMIUM
  column

  Ferrari van 3 miljoen in de prak, Jerry geniet van ‘Schaden­freu­de’: ‘Rij voorzich­tig, hè?’

  Er kan in de provincie Utrecht geen dag voorbij gaan zonder dat iemand zijn/haar auto met enige vaart tegen een boom parkeert. Als de inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf komen, de bestuurder geen beschonken prominent is, en de auto een eenvoudig model van een bescheiden merk betreft, haalt zo’n gevalletje blikschade alleen bij hoge uitzondering het nieuws. Maar wanneer het een Ferrari Enzo met een geschatte waarde van drie miljoen euro betreft, staan alle media te popelen om een foto van het wrak af te drukken.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht