Open Tuinendag levert stad opnieuw een boom op

De Open Tuinendag levert ook dit jaar Utrecht weer een boom op. Morgen wordt een Libanese ceder geplant in het Zocherplantsoen op de heuvel voor de Sint Martinusbrug.

Volledig scherm
Op Open Tuinendag in 2014 plantte burgemeester Jan van Zanen een zakdoekjesboom in Park Lepelenburg. © Ruud Voest

Het is al een aantal jaren traditie in de aanloop naar de Open Tuinendag (dit jaar op zaterdag 1 juli) om ergens in de binnenstad een boom te planten. Onder meer gebeurde dat in 2014 op het Lepelenburg, waar een zogeheten zakdoekjesboom werd geplant door burgemeester Jan van Zanen. Vorig jaar plantte wethouder Kees Geldof een iep in het Zocherplantsoen bij de Stadsschouwburg.

Dit keer nemen wethouder Kees Diepeveen en Willy van Egdom, bestuurder en directeur van het Bartholomeus Gasthuis, de spade ter hand. De zorginstelling, die 600 jaar bestaat, schenkt de Libanese ceder. De boom komt op een plek vlak bij het Bartholomeus Gasthuis.

De Open Tuinendag wordt in Utrecht op 1 juli voor de zevende keer gehouden. Zo’n 50 particuliere tuinen en pandhoven, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen hun poorten voor het publiek. De meeste tuinen liggen in de binnenstad. Dit jaar doen voor het eerst ook enkele tuinen mee van gebouwen die aan de Singel liggen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht