Zwembad de Meent in Breukelen gaat dit jaar niet open.
Volledig scherm
Zwembad de Meent in Breukelen gaat dit jaar niet open. © ANP

Openluchtzwembaden in Stichtse Vecht blijven gehele jaar dicht

De openluchtzwembaden in de gemeente Stichtse Vecht gaan dit jaar niet open. Dat hebben de besturen van de Meent (Breukelen) en de Zwemlust (Nieuwersluis) besloten. Zij vinden de verantwoordelijkheid door alle coronamaatregelen voor de vrijwilligers te groot. Zwembad de Koet (Kockengen)  is ook nog gesloten, maar opent misschien later dit seizoen nog de deuren.

Gezien de verregaande regels is ontspannen recreatief zwemmen daarnaast onmogelijk. Ook het aantal bezoekers dat tegelijk naar binnen zou mogen, is zeer beperkt.

Maatregelen

De afweging is zorgvuldig genomen door de besturen van de zwembaden, stellen ze. ,,De maatregelen die moeten worden genomen en hebben bijgedragen aan dit besluit zijn: verantwoording van handhaving ligt volledig bij de organisatie, elke bezoeker moet geregistreerd worden, de aankomst- en vertrektijd moet worden vastgelegd, douchen is niet toegestaan in verband met verwaaien van microdruppeltjes, banen zwemmen op 1.5 meter afstand en inhalen is niet toegestaan, in geval van reanimatie gelden afwijkende regels en snackverkoop is uitgesloten vanwege de wachtrij.”

,,Mochten de maatregelen versoepeld worden dan houden de besturen van de zwembaden de maatregelen nogmaals tegen het licht, maar vooralsnog willen we geen valse hoop geven”, zeggen de besturen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht