Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP/Koen Suyk

Opgelet als je de weg op gaat: groot onderhoud provinciale weg bij Odijk

De Burgweg (N410) tussen Odijk en Houten is de komende weken dicht. De provinciale weg krijgt een nieuwe laag duurzaam asfalt. De weg is tot 2 augustus volledig afgesloten tussen de Achterdijk en de Werkhovenseweg.

De Burgweg krijgt een zogenoemde Lynpave-asfaltlaag. Lynpave is asfalt waaraan lijnolie is toegevoegd. Door deze toevoeging heeft het wegdek een langere levensduur. Een deel van de oude asfaltlaag, die van de weg wordt gefreesd, wordt als grondstof voor de nieuwe fundering gebruikt. 

,,Het materiaal wordt samengevoegd en gemengd met schuimbitumen, waardoor een nieuwe draagkrachtige fundering ontstaat’’, aldus de provincie Utrecht, die opdrachtgever van de wegwerkzaamheden is. ,,Deze werkwijze bespaart 790 transportbewegingen (aan- en afvoer van materiaal) wat neerkomt op een reductie van 70 ton CO2.’’

Wegversmalling

In de periode dat de weg onder handen wordt genomen, treft de provincie ook maatregelen om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid rond de N410 te verbeteren. Zo wordt de berm verhard en verdwijnen drie slingers uit de weg. Op de plaats van de slingers komen wegversmallingen en ter hoogte van de Defensieweg een plateau. De bovenste asfaltlaag die wordt aangebracht op de N410 reduceert het geluid van auto’s op de weg.

Volledig scherm
Het verkeer wordt omgeleid. © Provincie Utrecht

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht