Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Ruud Voest

Opinie: Groei van horeca in binnenstad tast leefbaarheid aan

PollEr is te veel horeca in de Utrechtse binnenstad vinden ook de horeca-ondernemers zelf. Bas Savenije, voorzitter van de wijkraad binnenstad, concludeert dat de leefbaarheid in het geding is.

Opinie
In de opinie kan iedereen zijn of haar licht op een actuele nieuwszaak laten schijnen. Deze week: Bas Savenije, voorzitter van de wijkraad binnenstad, over de horeca in de binnenstad.

Afgelopen zaterdag stond in deze krant een artikel over de dominante positie van de horeca in de binnenstad. De aanleiding was een enquête onder ondernemers: veel horeca-ondernemers vinden dat er genoeg horeca is en dat er meer diversiteit moet komen.

Het afgelopen jaar heeft het nieuwe horecakader van de gemeente veel aandacht gekregen. De bewoners van de binnenstad vonden elkaar in een actiegroep die nogal duidelijk was: geen uitbreiding van de horeca in de binnenstad. Ook de wijkraad binnenstad is al langer van mening dat uitbreiding van de horeca in de binnenstad niet wenselijk is. ‘Binnenstad’ wordt daarbij gedefinieerd als ‘binnen de singels’.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht