Kinderen krijgen boksles in het park in De Meern.
Volledig scherm
Kinderen krijgen boksles in het park in De Meern. © Angeliek de Jonge

Opinie: laat kinderen niet alleen in de klas zitten, maar geef ze via school ook dans- en muziekles

Kinderen mogen sinds deze week weer buitenspelen en samen sporten. Het Utrechtse raadslid van D66 Ellen Bijsterbosch pleit ervoor dat er ook dans- of muziekles gegeven wordt. Want niet iedereen houdt van sport.

 1. Wordt de binnenstad van Utrecht een ‘zielloos decor’? Daar zijn binnenstadbewoners wel bang voor
  PREMIUM

  Wordt de binnenstad van Utrecht een ‘zielloos decor’? Daar zijn binnenstad­be­wo­ners wel bang voor

  Honderden bewoners van de Utrechtse binnenstad maken zich ernstig zorgen over waar het met ‘hun’ middeleeuwse wijk heen gaat, nu de gemeente niet ‘wonen’ maar ‘verblijf’ centraal wil stellen. ,,De gemeente wil de permanente bewoners van de binnenstad degraderen tot figuranten, die moeten tolereren dat hun leefomgeving prijsgegeven wordt aan commercie en het toerisme.’’
 2. Lief Utrecht, laat je zien aan de AD-drone!
  Play

  Lief Utrecht, laat je zien aan de AD-drone!

  Dinsdag 5 mei 2020 wordt in meerdere opzichten een historische dag: we vieren 75 jaar bevrijding, maar niet in de vrijheid die we gewend zijn. Ook op deze dag blijft Utrecht #thuis. Wij zijn op deze dag op zoek naar spandoeken met mooie teksten, zwaaiend zorgpersoneel, straten vol stoepkrijttekeningen, wapperende Nederlandse vlaggen en dikke duimen omhoog, om samen bij deze dag stil te staan... want komende dinsdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven ons stadsie! Doe jij mee? Geef je op door te mailen naar utrecht@nlblijftthuis.nl. Wij kijken ernaar uit!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht