Volledig scherm
PREMIUM
De veldsporters moeten betalen voor de zaalsporters, vindt Marjard Krijger © Marnix Schmidt

Opinie: Veldsport lijdt onder 'eerlijker' tarievenbeleid

Veel sportclubs gaan fors meer huur betalen voor hun velden. Marjard Krijger is vader van twee sportende kinderen en bestuurslid van Sporting '70. Hij vindt de maatregel oneerlijk.

Poll

Het gelijktrekken van de contributies van de zaalsporten en de veldsporten in Utrecht is een slechte maatregel.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
218 stemmen

Onlangs kwam wethouder Jansen met voorstellen voor een eerlijker tarievenbeleid voor de sport. Volgens hem betalen zaalsportclubs veel meer huur dan veldsportclubs. Dat moet anders. Het gevolg is namelijk dat veldsportverenigingen dertig tot veertig procent meer gaan betalen voor de velden die zij van de gemeente huren. Volgens de wethouder heeft het allemaal te maken met de contributie. Die moet voor iedere sporter in Utrecht – dak boven je hoofd of niet – gelijk zijn.

Toen de wethouder het voorstel naar de raad stuurde, was er nog sprake van een stijging van acht tot tien procent. Om de contributies gelijk te trekken, vond de wethouder dat alleszins redelijk. Alleen hadden de veldsportverenigingen berekend dat de stijging veel hoger zou uitvallen. Onzin, zei de wethouder. Toen bleek dat zijn ambtenaren een rekenfout hadden gemaakt, was ook een stijging van dertig tot veertig procent alleszins redelijk, zo vond de wethouder. Immer: de contributies moesten worden gelijkgetrokken!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht