Volledig scherm
De brandweer kon niet voorkomen dat de Mercedes grote schade opliep. © Michiel van Beers

Opnieuw autobranden in Utrecht; verdachte aangehouden

In Utrecht zijn dinsdag opnieuw drie auto’s afgebrand. De branden vonden plaats in de wijken Overvecht, Rivierenwijk en Kanaleneiland. Bij die laatste brand heeft de politie een verdachte aangehouden. 

De eerste brand vond plaats in Overvecht, waar op de Patmosdreef een Volkswagen Up rond 16.00 in brand vloog. De politie zegt er vanuit te gaan dat deze brand is aangestoken. De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de auto forse schade opliep. Aan het begin van de avond moest de brandweer uitrukken voor een brand in de Rivierenwijk. Tegen de klok van 19.00 uur zag een man vlammen slaan uit een auto die stond geparkeerd in de Schiestraat. Ook deze brand is vermoedelijk aangestoken.

In Kanaleneiland ging vervolgens om 21.30 uur een Mercedes in de Peltlaan in vlammen op. Getuigen zagen twee mannen op een scooter rijden. Eén verdachte kon later worden aangehouden. De politie heeft de plek afgezet om onderzoek te doen. De afgelopen dagen zijn er in Utrecht al zeker twaalf auto's in brand gevlogen. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht