Volledig scherm
Bij de autobranden op het industrieterrein Lage Weide was een enorme vuurzee te zien. © Redactie 112mediautrecht

Opnieuw autobranden Utrecht: zes auto’s in vlammen op

In totaal zes auto’s zijn afgelopen nacht en vanochtend verwoest door brand op industrieterrein Lage Weide, in Kanaleneiland en in Hoograven. Twee andere wagens raakten zwaar beschadigd.

Rond 04.00 uur werden bewoners rond Lage Weide wakker van harde knallen en zagen vanuit hun slaapkamerraam een enorme vuurzee. Op de Niels Bohrweg brandden twee auto’s volledig uit. In beide gevallen ging het om een Volkswagen Golf. Een ernaast geparkeerde Seat Leon liep schade op door de hitte; het bestuurdersraam was kapot. Bij een vierde wagen was alleen een raam ingeslagen.

Ook op de Ambachtsweg brandden twee auto’s volledig uit rond hetzelfde tijdstip. Hier gingen twee Volvo’s in vlammen op.

Onder controle

Beide branden waren snel onder controle. De politie gaat bij allebei uit van brandstichting. Of het op beide locaties gaat om dezelfde dader(s) kan de politie nog niet zeggen. Alle zes de auto’s worden door een berger weggesleept. 

De politie meldde later dat alle zes auto’s eigendom waren van één eigenaar. De wagens hadden overigens al schade of deden het helemaal niet meer.

Vanochtend brandde ook op de Peltlaan in Kanaleneiland een auto uit. Gisteravond ging nog een bestelbusje in Hoograven in vlammen op. Het aantal autobranden in Utrecht dit najaar is inmiddels de dertig gepasseerd. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht