Volledig scherm
Tijdens speciale actiedagen deze week rond snelwegen in Midden-Nederland spreken agenten een verkeersovertreder aan. © Politie

Opnieuw bijna 150 overtreders bij politiecontrole vanuit touringcar

Agenten hebben tijdens toezicht op snelwegverkeer vanuit een touringcar opnieuw een groot aantal overtredingen geconstateerd. Donderdag vielen 146 weggebruikers in negatieve zin op, opnieuw vooral omdat zij met een telefoon in hun hand rondreden over rijkswegen rond Utrecht.

De politie heeft deze week een speciale actieweek waarbij aandacht wordt gevraagd voor afleiding in het verkeer. Woensdag leverde dat al 116 overtreders en 81 verkeersboetes op, waarvan 56 voor bellers die 240 euro moeten betalen. Gisteren zijn nog eens 101 bellers aangesproken op hun verkeersgedrag.

,,Doordat de aandacht niet bij het verkeer is neemt de kans op een ongeval fors toe’’, benadrukken agenten van Team Verkeer Midden-Nederland. Deze week worden samen met de Koninklijke Marechaussee de extra controles vanuit een bus uitgevoerd. Bij gesignaleerde overtredingen komen motoragenten en agenten in een video-auto in actie om de overtreders van de weg af te plukken en met hen in gesprek te gaan over de mogelijke gevolgen van hun weggedrag. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht