Volledig scherm
Op de Levendaalseweg in Rhenen wordt al vroeg gewaarschuwd: automobilisten zijn niet welkom in het Binnenveld. © AD

Opnieuw boeteregen op smalle wegen Binnenveld bij Rhenen

Het sluipverkeer op het Binnenveld in Rhenen is hardnekkig. De afgelopen twee weken bekeurde de politie honderd bestuurders voor het negeren van het verbod tot inrijden.

Het Binnenveld – een landelijk gebied tussen Achterberg, Rhenen, Wageningen en Ede – is al jaren alleen toegankelijk voor automobilisten met een ontheffing. De smalle wegen worden door veel automobilisten echter illegaal gebruikt als korte sluiproute van Veenendaal en Achterberg naar Wageningen en andersom. 

Volgens de politie neemt het aantal sluipers de laatste tijd wel iets af. ,,Zij het dat dit langzaam gaat. Er zijn bestuurders die het blijven proberen.’’ Tussen maandag 1 en zondag 14 april werden vijf bestuurders voor de derde keer op de bon geslingerd. De boete per overtreding bedraagt 312 euro. Een van de drie hardnekkige overtreders gaf volgens de politie als verklaring: ,,Omrijden kost mij te veel tijd. Ik waag het er gewoon op.’’

De politie controleert geregeld op de smalle wegen van het Binnenveld.

  1. Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstandboy over zijn depressies en ‘onze belastingcenten’
    PREMIUM
    VIDEO

    Eerst was er schaamte, maar nu vlogt de Bunnikse Bijstand­boy over zijn depressies en ‘onze belasting­cen­ten’

    Waar hij zich eerder schaamde voor zijn situatie, is het nu zijn handelsmerk: Ivo Jager (30), ofwel ‘Bijstandboy’, deelt via YouTube zijn leven, dat in het teken staat van zijn mentale gezondheid, de bijstand en... Bunnik. „Mensen die door mentale klachten in de bijstand zitten zijn niet gerepresenteerd in het straatbeeld en daar wil ik verandering in brengen.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht