Volledig scherm
© ANP

Opnieuw busstaking in Utrecht; deze lijnen rijden vandaag wél

Na de grote tweedaagse landelijke staking in het streekvervoer vorige week, hebben de vakbonden nieuwe acties op touw gezet. Vandaag leggen chauffeurs in meerdere regio’s het werk neer. Dat gebeurt ook bij vervoerder U-OV, die actief is in de stad Utrecht en omliggende gemeenten. De rood-witte bussen van Syntus rijden wel, evenals de streekbussen in de regio.

U-OV meldt op zijn website dat geprobeerd wordt enkele belangrijke lijnen naar ziekenhuizen wel uit te voeren met chauffeurs die niet staken. Dat geldt onder meer voor lijnen 8, 28, 31, 37, 43 en de twee tramlijnen.  Lijn 8 rijdt elk kwartier naar Oorsprongpark en weer terug. 

Afspraken

U-OV noemt de staking ‘onbegrijpelijk’. „In Utrecht waren we in een vergevorderd stadium over concrete afspraken inzake rust- en hersteltijden. Nu worden opnieuw de reizigers in ons gebied gedupeerd en dit vinden we buiten proportie en uitermate vervelend.”

In dit artikel leggen buschauffeurs hoe groot de problemen zijn: ,,Als je een maaltijd opwarmt in de magnetron, moet je zorgen dat die niet te warm is, want je moet snel eten. 

De meest actuele reisinformatie staat op www.u-ov.info en via het Twitteraccount van de organisatie. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

Snorfietsers op de rijbaan...dat is vragen om ongelukken

  • Mee eens (83%)
  • Niet mee eens (17%)
2692 stemmen