Volledig scherm
Opnieuw autobranden in Utrecht, zoals hier aan de Boisotstraat in Zuilen. © Michiel van Beers

Opnieuw drie auto's uitgebrand in Utrecht

UpdateIn Utrecht zijn zondagavond opnieuw drie auto’s uitgebrand. Ook dit keer is brandstichting hoogstwaarschijnlijk de oorzaak.

Eerst ging even na 18.00 uur in de wijk Kanaleneiland een Opel Zafira in vlammen op. Deze stond geparkeerd aan de Livingstonelaan in de veelvuldig door autobranden getroffen wijk.

Enkele uren later was het raak in de wijk Zuilen. Dit keer ging het om een Renault Twingo, die in de Geuzenwijk op de Boisotstraat stond geparkeerd. 

De derde autobrand vond plaats aan de Elbedreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Daar ging een Volvo, die geparkeerd stond op een invalidenparkeerplaats, in vlammen op.

Serie autobranden

Utrecht wordt al wekenlang geteisterd door een serie autobranden. Vooral deze maand gaan weinig dagen voorbij dat geen auto's in vlammen opgaan. Het aantal uitgebrande auto's is de dertig al gepasseerd.

Tijdens de jaarwisseling vliegt Defensie met een soort drone met warmtebeeldcamera's in de stad, om daders van autobranden op te sporen. Bedoeling is dat dit voorkomt dat vuur overslaat en ook moet de inzet zorgen dat tijdig sporen worden veiliggesteld.

Verder is er een deal gesloten met busvervoerder Qbuzz en een drietal taxicentrales. Zij vormen met name rond zogenoemde hotspots - plekken waar veel auto’s in brand gaan in Overvecht, Hoograven, Kanaleneiland en Leidsche Rijn - de ogen en oren van brandweer en politie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht