Volledig scherm
De Haarrijnse plas bij Utrecht. © Street View

Opnieuw geweld door jongeren bij Vleutense plas

De Utrechtse politie heeft maandagavond hard moeten ingrijpen bij gewelddadigheden gepleegd door een groep agressieve jongens bij de Haarrijnseplas in Vleuten. De politie sloeg elf jongeren in de boeien, zo meldt RTV Utrecht.

Bij het politie-optreden werd van beide kanten veel geweld gebruikt. De politie zette pepperspray in tegen de vechtende jongeren. Er vielen geen gewonden.

Volgens de politie zorgden enkele jongeren voor overlast voor andere badgasten bij de plas. Toen ze niet luisterden naar agenten en bleven zitten, besloot de politie een aantal van hen aan te houden. Daarop, zo zegt de politie, keerde de groep van ongeveer 15 jongeren zich tegen de politie en gooiden ze met stenen en flessen.

De wijkagent van Vleuten-De Meern twitterde 'het onbegrijpelijk te vinden dat de situatie bij de recreatieplas maandag zo gewelddadig eindigde'.

De politie nog steeds op zoek naar getuigen van een mishandeling afgelopen vrijdag. Toen zou een 21-jarig meisje door een jongen zijn geslagen na ruzie met een groep jongens.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrecht in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht