Volledig scherm
De politie heeft Park De Gagel weer afgesloten nadat er opnieuw schoten zijn gehoord. © Michiel van Beers

Opnieuw schoten gehoord bij Park de Gagel

De politie is gisteravond laat opnieuw uitgerukt naar Park de Gagel in  de Utrechtse wijk Overvecht omdat er schoten werden gehoord. Dat gebeurde rond half twaalf. Om 01.00 uur werd het park weer vrijgegeven. 

Gistermiddag hield de politie een verdachte aan die meerdere malen zou hebben geschoten. De 30-jarige man werd meegenomen voor verhoor. Of hij gisteravond weer vrij was, is onbekend. Ook ditmaal raakte er niemand gewond. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Buurtbewoners hoorden gistermorgen twee schoten, maar dachten met vuurwerk te maken te hebben. Later die dag was het opnieuw raak met twee schoten en een repeterend geluid van vijf schoten kort achter elkaar. Het zuidoostelijke deel van het park werd urenlang afgezet. Het politieonderzoek concentreerde zich met name op een bosschage aan de kant van een brandgang naar de Cobradreef.

Rond half twaalf gisteravond zijn er opnieuw schoten gehoord in het park. De politie is toen met een grote groep gaan zoeken maar kon niks vinden. Er raakte niemand gewond en er is ook niemand aangehouden. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht