Rijkswaterstaat Verkeersinformatie
‏ @RWSverkeersinfo
19 u19 uur geleden

Vol verbijstering zien wij 'n stuk of 50 spookrijders op de #A2 naar Utrecht voor de Leidsche Rijntunnel. De tunnel is even dicht vanwege een ongeluk
Volledig scherm
Rijkswaterstaat Verkeersinformatie ‏ @RWSverkeersinfo 19 u19 uur geleden Vol verbijstering zien wij 'n stuk of 50 spookrijders op de #A2 naar Utrecht voor de Leidsche Rijntunnel. De tunnel is even dicht vanwege een ongeluk © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Opnieuw spookrijders bij Leidsche Rijntunnel, politie deelt flinke boetes uit

Voor het tweede weekend op rij gaan automobilisten in de fout bij de Leidsche Rijntunnel bij Utrecht door spookrijdend een file te ontwijken. Zaterdagochtend was de linkerrijstrook vanuit Amsterdam afgesloten vanwege een truck met pech. Desondanks besloten automobilisten dat het een goed idee was om spookrijdend terug te rijden. Daar stond de politie hen op te wachten met een flinke bekeuring.

Op beelden van Rijkswaterstaat is te zien dat automobilisten die willen invoegen, zien dat er een file staat. Om die te ontwijken draaien ze om en rijden spookrijdend de weg terug om de file te ontwijken. Vorig weekend vond er een soortgelijke situatie plaats. Tientallen automobilisten die op de snelweg A2 bij Utrecht reden gingen spookrijden om uit een file te komen. Dat gebeurde na een ongeluk, waardoor de Leidsche Rijntunnel werd afgesloten.

Aan de noordkant daarvan keerden auto's massaal op de weg om - tegen het verkeer in - via de oprit bij winkelcentrum The Wall de snelweg te verlaten. Vorig weekend kon de politie vanwege de gevaarlijke situatie geen bekeuringen uitdelen. Dit weekend leek de politie in elk geval iets beter voorbereid, zo is te zien op beelden van Rijkswaterstaat.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht