Volledig scherm
De auto in de Jeremiestraat in Utrecht liep forse schade op. © Redactie 112mediautrecht

Opnieuw twee autobranden in Utrecht

Opnieuw zijn in de stad Utrecht twee auto’s uitgebrand. De eerste brand werd gisterenavond rond 20.15 uur ontdekt op de Jeremiestraat, de tweede rond 03.25 vannacht op de Rooseveltlaan. 

De eerste auto, eigendom van een ouder echtpaar, werd overgoten met een brandbare vloeistof en in brand gestoken. Het voertuig stond geparkeerd onder een blok met woningen. De brandweer had de brand snel onder controle en kon overslag naar een naast geparkeerde auto en woningen voorkomen. De schade aan de auto is enorm. 

Volgens de politie en brandweer is de brand aangestoken. De mensen in de buurt zijn klaar met de autobranden. Zo brandde in april van vorig jaar een motor uit op het speelplein aan de Jeremiestraat. De omwonenden willen graag een camera plaatsen.

Ook in Kanaleneiland raak

In de nacht was het weer raak: twee jonge mannen staken een auto in brand op de Rooseveltlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Een buurtbewoner werd rond 03.25 uur wakker van een harde knal, keek uit zijn raam en zag twee mannen een geparkeerde Audi in brand steken. De buurtbewoner alarmeerde meteen de brandweer, die de brand snel onder controle had. De Audi is volledig uitgebrand, een naast geparkeerde auto liep ook schade op. 

Meerdere buurtbewoners zeggen dat ze de auto niet kennen en dat hij niet thuis hoort in die straat. De politie heeft mogelijke sporen veiliggesteld en doet later onderzoek. De auto is door een berger afgesleept.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht