Oppositiepartij eist intrekken verkeersmaatregelen Zeist vanwege ‘maatschappelijke onrust’

VideoOppositiepartij NieuwDemocratischZeist wil dat de verkeersmaatregelen in het centrum van Zeist en de omliggende wijken met onmiddellijke ingang worden ingetrokken. De partij dient komende dinsdag een motie in om dit af te dwingen.

Volgens fractievoorzitter Carlo Fiscalini is de maatschappelijke onrust over de maatregelen zo groot dat moet worden ingegrepen. Vervolgens moet de gemeente zo spoedig mogelijk met alle betrokken overleggen over een andere breed gedragen oplossing van de verkeersproblematiek in en rond het centrum van Zeist, aldus Fiscalini.

Ruim een week geleden werd een aantal straten in het centrum van Zeist afgesloten voor autoverkeer. De afgelopen dagen leidde dat tot veel opstoppingen en toename van autoverkeer in de wijken rondom het centrum. 

Volledig scherm
Veel automobilisten rijden toch door ondanks de borden. © Foto Ruud Voest

NieuwDemocratischZeist diende begin december vorig jaar al een motie in waarin de partij opriep de verkeersmaatregelen niet in te voeren. Toen was er alleen steun van Seyst.nu (3 zetels) en de SP (1 zetel). 

Najaar

Collegepartij VVD heeft al te kennen gegeven komende dinsdag ook over de ontstane verkeerssituatie te willen praten. De liberalen willen, anders dan het college van burgemeester en wethouders, niet wachten tot het najaar om de maatregelen te evalueren. 

Tegenstanders van de verkeersmaatregelen gaan zaterdag 16 februari demonstreren in het centrum van Zeist. Zij stellen onder andere dat het door alle veranderingen onveiliger is geworden in het verkeer en dat het centrum slechter bereikbaar is geworden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht