Volledig scherm
Uitzicht vanaf de Bisschopsweg tussen Zeist en Utrecht Science Park. © Mel Boas/Boasphoto

Oproep milieuclubs: fietser moet ruim baan krijgen op Bisschopsweg

Fietsers moeten ruim baan krijgen op de Bisschopsweg in Zeist. Drie milieuorganisaties pleiten er in een brief aan de Zeister gemeenteraad voor om de Bisschopsweg autoluw te maken, waardoor deze veiliger en dus aantrekkelijker wordt voor fietsers die pendelen tussen Zeist en Utrecht Science Park (Uithof).

Er wordt al heel lang gesproken over een snelle en veilige fietsverbinding tussen Zeist en het Utrecht Science Park (USP). Duizenden fietsers rijden dagelijks deze route. Sinds 2005 is er al sprake van de aanleg van een snelfietsroute tussen Zeist-West en USP. Die route zou het landgoed Oostbroek doorkruisen. Begin dit jaar ging er definitief een streep door de plannen. Afspraak was dat gemeente Zeist met de gemeente De Bilt en de provincie snel om tafel zou gaan om over de Bisschopsweg te praten.

Stichting Beter Zeist, Stichting Milieuzorg Zeist e.o. en de Werkgroep Natuurlijk Zeist-West hebben nu de Zeister gemeenteraad in een brief gevraagd de handschoen op te pakken. Want sinds dit voorjaar is besloten dat er geen nieuw fietspad komt, is het stil rond de snelle fietsroute. De bestaande Bisschopsweg dusdanig inrichten waardoor de fietser ruim baan krijgt, is volgens de drie organisaties de meest voor de hand liggende optie. Dat kan ook omdat de weg steeds minder druk wordt, vanwege de afname van agrarische bedrijvigheid langs de weg.

Aanvankelijk was het de bedoeling om een 600 meter lang fietspad aan te leggen tussen de Lage Grond (die aansluit op de Brugakker in Zeist-West) en de Bisschopsweg. Dat nieuwe fietspad doorkruist echter een belangrijk natuurgebied en er was veel weerstand tegen de aanleg van het fietspad. De drie organisaties constateerden eerder dat deze variant nauwelijks tijdswinst op zou leveren voor de fietsers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht