Erik den Hertog (Bilts Belang, links), Pim van de Veerdonk en Jette Muijsson (beide Beter De Bilt) voor het gemeentehuis van De Bilt. Een fusie met Zeist zien ze wel zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik den Hertog (Bilts Belang, links), Pim van de Veerdonk en Jette Muijsson (beide Beter De Bilt) voor het gemeentehuis van De Bilt. Een fusie met Zeist zien ze wel zitten. © Foto BDB/Bilts Belang

Opvallend pleidooi lokale partijen: laat De Bilt samengaan met Zeist tot één grote sterke gemeente

De Bilt en Zeist stevenen af op een fusie. Dat is op den duur niet te vermijden, zeggen de lokale politieke partijen Bilts Belang en Beter De Bilt. ,,Samen vormen we dan een sterke gemeente met iets meer dan 100.000 inwoners.”  

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Enorme schade na plofkraak in de Choorstraat
  Play

  Enorme schade na plofkraak in de Choor­straat

 2. Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)
  Play

  Winkelen: het mag weer (en zo zag dat eruit)

Utrecht