Volledig scherm
Linda van Dort. © AD

Opvolging opgestapte wethouder Stichtse Vecht laat op zich wachten

GroenLinks in Stichtse Vecht kan nog niet zeggen op welke termijn een nieuwe wethouderskandidaat wordt gepresenteerd. Wethouder Linda van Dort stapte eerder deze maand plotseling op. 

,,We zijn er mee bezig”, zegt fractievoorzitter Albert Gemke. ,,Soms duren processen in de politiek langer dan je denkt.’’

Wanneer GroenLinks duidelijkheid denkt te hebben, wil Gemke niet zeggen. Ook op de vraag of GroenLinks in de coalitie in Stichtse Vecht blijft, gaat hij niet in. ,,Ik doe er verder geen mededelingen over.”

Linda van Dort stapte ruim twee weken geleden onverwachts op. De reden houdt ze voor zich zelf. ,,Door diverse gebeurtenissen uit het verleden voel ik me niet vrij om open te zijn over de motieven van mijn vertrek”, zei ze in een schriftelijke verklaring.

Wachtgeld

Deze week werd bekend dat Van Dort wachtgeld heeft aangevraagd. Dat leverde veel kritische reacties op sociale media op. ,,Je weet van tevoren dat je zooi over je heen krijgt”, zegt Gemke daarover. ,,Ik vind haar handelswijze juist moedig. Dit past bij haar.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht