Volledig scherm
Rogér Hossenbux genoot van de sfeer op de Neude © Maarten Veenendaal

'Oranje verdient rondvaart op de grachten'

PollElke week trekt Maarten Veenendaal eropuit om mensen te ontmoeten. Op de Neude geeft Oranjesupporter Rogér Hossenbux (33) zijn analyse van de EK Vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland - Noorwegen.

Poll

Verdient Oranje een rondvaart over de grachten bij EK-overwinning?

  • Ja (83%)
  • Nee (17%)
3352 stemmen

1-0 winst! Wat een sensatie!
,,Absoluut! Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, want Noorwegen is erg sterk, maar ze kwamen er helemaal niet aan te pas tegen Nederland. Oranje speelde heel erg goed! Veel beter als je het vergelijkt met het EK in 2009, toen vond ik het niveau van de Oranje dames erg matig."

Heb je er vertrouwen in?
,,Als Nederland komende donderdag van Denemarken wint, dan zijn ze door. Maar als ze het toernooi willen winnen, zullen ze waarschijnlijk Duitsland tegenkomen. Op een goede dag kunnen ze hen verslaan, maar dat wordt heel moeilijk. Hopelijk gaat het hele land na deze overwinning op Noorwegen achter de Oranje dames staan!"

Je klinkt alsof je er verstand van hebt?
,,Ik ben Feyenoordsupporter en volg vooral het mannenvoetbal, maar kijk ook steeds vaker naar het vrouwenvoetbal. Het niveau is omhoog gegaan. Je ziet steeds meer Nederlanders bij buitenlandse topclubs. Lieke Martens gaat naar Barcelona en Vivianne Miedema speelt bij Bayern München."

Quote

Hopelijk gaat het hele land na deze overwin­ning op Noorwegen achter de Oranje dames staan

Rogér Hossenbux

Hoe vind jij dat er over het vrouwenvoetbal wordt gesproken?
,,Veel te negatief. Men moet vooral stoppen met vergelijken met het mannenvoetbal. Maar ik moet wel zeggen dat er nu in de media iets te geforceerd geprobeerd wordt om het vrouwenvoetbal onder de aandacht te krijgen."

Hoe is het om op de Neude deze wedstrijd te zien?
,,Fantastisch, gewoon in mijn eigen stadje. De sfeer was top, gezellig. Misschien wel leuker en vooral minder opgefokt dan bij mannenvoetbal. Als Oranje het toernooi wint, dan moeten ze een rondvaart op de Utrechtse grachten doen!"

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht