Volledig scherm
Deelnemers aan foodtruckfestival Maximaal Genieten in Leidsche Rijn voelen zich gedupeerd door organisatie. © AD

Organisatie eetfestival Leidsche Rijn failliet; foodtruckers kunnen fluiten naar geld

De organisator van foodtruckfestival Maximaal Genieten in het Utrechtse Leidsche Rijn is failliet. Zo’n twintig deelnemende foodtruckers zijn daardoor voor duizenden euro’s gedupeerd.

Na de tegenvallende editie van 2017 kon het bedrijf EMGI uit Utrecht, dat het festival organiseerde, maar de helft van de deelnemers hun winst uitbetalen. De andere twintig gingen voor gemiddeld 5.000 euro het schip in. Patricia van der Werf van Sold & Pepper baalt enorm. „Terwijl wij zaten te wachten op ons geld, zat een van de mannen achter EMGI op Bali vakantie te vieren. We zijn enorm in de maling genomen.”

Quote

Wij wachtten op ons geld en een van de mannen achter de organisa­tie vierde vakantie op Bali

Patricia van der Werf

Omdat uitbetaling ondanks allerlei beloftes uitbleef, sleepten enkele gedupeerden de eigenaren voor de rechter. Die besloot eerder deze maand EMGI failliet te verklaren.

Volgens enkele foodtruckeigenaren hebben de organisatoren een vuil spelletje gespeeld. Na de succesvolle eerste editie van 2016 werd een nieuwe bv opgericht voor het festival van 2017. Toen dat door de hitte een financiële tegenvaller werd, hoefde de organisatie de winst uit 2016 niet aan te spreken om de tekorten aan te vullen. Volgens de eigenaren van EMGI leverde de eerste editie door de startinvesteringen echter geen winst op.   

De eigenaren van EMGI waren niet voor commentaar bereikbaar. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht