Impressie van de nieuwbouw aan de Lemsterschans in Nieuwegein gemaakt door J2O architecten. Het gaat hier om een schets. Het plaatmateriaal is inmiddels vervangen door zwarte steen, meldt de ontwikkelaar.
Volledig scherm
Impressie van de nieuwbouw aan de Lemsterschans in Nieuwegein gemaakt door J2O architecten. Het gaat hier om een schets. Het plaatmateriaal is inmiddels vervangen door zwarte steen, meldt de ontwikkelaar. © whagenaarvastgoed.nl/J2O architecten

Oud kantoorgebouw in Nieuwegein maakt plaats voor 59 appartementen, bouw begint eind van het jaar

Voor verkeer dat vanaf de snelweg A27 Nieuwegein binnenrijdt, was het jarenlang een blikvanger: zodra je de brug over het Merwedekanaal overstak, zag je rechts een desolaat grijs kantoorgebouw, dat grotendeels leegstond. Nu wordt het gesloopt en komt hier een woongebouw met 59 appartementen.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Marieke maakt er het beste van op de camping in de regen: ‘Lachen om hitsige naaktslakken die op elkaar kruipen’
  PREMIUM
  column

  Marieke maakt er het beste van op de camping in de regen: ‘Lachen om hitsige naaktslak­ken die op elkaar kruipen’

  Dat fomo (fear of missing out, de angst om iets te missen) niet alleen een jongerenkwaal is, merkte ik toen ik afgelopen week toch wat sip werd van alle zonnige vakantiefoto’s die vrienden stuurden. In zo’n turquoise riviertje zou ik vandaag ook liggen, ware het niet dat het corona-maatregelennet zich zo om ons heen sloot, dat we de vakantie naar Frankrijk hebben geannuleerd. Te veel gedoe en onzekerheid.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht