Volledig scherm
Oud-wethouder Hans Nijhof. © privé

Oud-wethouder Hans Nijhof die veel Twitterde over zijn ziekte is overleden

Oud-wethouder Hans Nijhof (60) van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is afgelopen nacht overleden. Dat heeft zijn vrouw bekendgemaakt op Twitter.

Nijhof leed aan slokdarmkanker. Over zijn strijd tegen zijn ziekte deed hij de laatste maanden uitgebreid verslag op Twitter. Openhartig hield hij zijn volgers op de hoogte van de pijn, nachtelijke overdenkingen, mogelijke euthanasie. Het verslag van zijn ziekte raakte veel mensen.

Op het overlijdensbericht van Nijhof wordt ook veel gereageerd. ,,Hans maakte Twitter net een beetje mooier: met zijn tweets nam hij ons mee in zijn strijd en was hij daarmee een inspiratiebron voor anderen. Zijn optimistische kijk op het leven, die vaak confronterend, maar altijd eerlijk was, zal gemist worden, ’’ schrijft volger Tom Adams.

Uitzaaiingen

Nijhof nam vorig jaar mei afscheid als wethouder. Hij zat sinds 2014 voor Open, een samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks, in het college van burgemeester en wethouders. Over zijn ziekte zei hij destijds:. ,,Ik heb slokdarmkanker met uitzaaiingen. De slechtst denkbare boodschap.’’

De inwoner van Amerongen sprak eerder dit jaar in het AD open over zijn naderend einde. ,,Het werkt gewoon niet meer. Ziek zijn is een soort doorlopend afscheid nemen. Iedere keer is er weer iets wat niet meer gaat of niet meer mag. Lullige dingetjes... Scheren vond ik altijd leuk om nat te doen met een mes. Dan zeggen ze: doe maar niet, want je hebt bloedverdunners en bent kwetsbaar voor wondjes. Het onbekommerde glipt weg uit je leven.”

Burgemeester Frits Naafs van de Utrechtse Heuvelrug noemt Nijhof in een reactie ‘een zeer geliefd bestuurder, die met humor en relativering en veel oog voor persoonlijk contact zijn vak verstond’. ,,Een mooi, markant en kleurrijk mens. Nabij voor inwoners en zeker ook voor de medewerkers. Een gemis voor ons allemaal.’’

Lees hier meer over  Hans Nijhof. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht