Volledig scherm
De brandweer gaat een Duitse ladderwagen huren. © Brandweer Woerden

Oude brandweerwagen mag Utrechtse milieuzone niet in

De brandweer in Utrecht gaat een reddingsvoertuig uit Duitsland gebruiken. Een van de eigen ladderwagens mag namelijk de Utrechtse milieuzone niet in.

De milieuzone geldt niet alleen voor personenauto's met dieselmotoren, maar ook voor vervuilende, oude vrachtwagens. De ladderwagen van de brandweerpost Schepenbuurt voldoet niet aan de huidige milieueisen, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht na vragen van deze krant.

De gemeente heeft een ontheffing gegeven, zodat de oude wagen toch gebruikt kan worden. Om alsnog aan de normen van de milieuzone te voldoen, gaat de Veiligheidsregio Utrecht een schonere ladderwagen uit Duitsland huren. Die wordt eind april of begin mei verwacht.

De huidige ladderwagen verhuist naar Woerden, waar een soortgelijk voertuig kapot is. De Woerdense brandweer heeft sinds kort ook een Duitse leenwagen in gebruik. Die gaat terug als de Utrechtse ladderwagen arriveert. De roodgele ladderwagen rijdt ondertussen in de regio Woerden met Duits kenteken.

Ladderwagens worden niet alleen gebruikt om branden te bestrijden, maar ook om mensen en dieren op hoge locaties te redden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

'The Mall' is overbodig in het logo van Hoog Catharijne

  • Ja (83%)
  • Nee (17%)
1290 stemmen