De verbouwing van het oude postkantoor aan de kant van de Oudegracht duurt tot ongeveer het einde van dit jaar.
Volledig scherm
De verbouwing van het oude postkantoor aan de kant van de Oudegracht duurt tot ongeveer het einde van dit jaar. © Angeliek de Jonge

Oudegracht wordt bouwput met werkzaamheden aan oude postkantoor en De Planeet

Het gedeelte van de Oudegracht achter het voormalig postkantoor aan de Neude is sinds vandaag afgesloten. Het gebouw wordt verbouwd tot nieuwe locatie van de centrale bibliotheek. Ook komen er winkels aan de kant van de Oudegracht. Aan de andere kant van de gracht begint later deze maand de verbouwing van het warenhuis De Planeet.

De werkzaamheden aan de grachtkant van het pand duren tot het einde van het jaar. Voor fietsers en voetgangers is er alternatieve route, die loopt via de Schoutenstraat en het Stadhuisplein. Voetgangers kunnen ook aan de overkant van de gracht (bij broodje Mario) lopen. Nog dit jaar krijgen de bibliotheek en de winkels die in het oude postkantoor komen de sleutel van hun nieuwe onderkomen. Volgend jaar april is de officiële opening.

De verbouwing van het winkel- en kantoorcomplex De Planeet tot House Modernes.
Volledig scherm
De verbouwing van het winkel- en kantoorcomplex De Planeet tot House Modernes. © Achmea

Echter ook aan deze kant van de gracht zal het dringen worden, als de verbouwing van het winkel- en kantoorcomplex De Planeet begint. Die werkzaamheden starten naar verwachting in oktober van dit jaar. 

Volledig scherm
© Achmea

Bouwbedrijf Heilijgers begint deze maand in opdracht van eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance met de ingrijpende renovatie en verduurzaming van het voormalige winkel- en kantoorcomplex De Planeet aan de Lange Viestraat in Utrecht. Het gebouw wordt gerenoveerd in de stijl van het iconische warenhuis Galeries Modernes dat tot 1981 op de locatie zat. Daarbij krijgt het ook een nieuwe naam: ‘House Modernes’. In het gebouw wordt straks gewerkt en gewinkeld. Ook komt er een openbare fietsenstalling en is er ruimte voor horeca of retail aan de kade in het souterrain. De oplevering staat begin 2021 gepland.

In de loop van deze maand start Heilijgers met asbestsanering en voorbereidende werkzaamheden in het gebouw. Voor de veiligheid van de omgeving worden hekken geplaatst om het bouwterrein en wordt het gebouw helemaal ingepakt. De twee bouwketen komen op palen ‘boven’ de Oudegracht te staan en op het dak van het gebouw wordt een bouwkraan geplaatst. In oktober beginnen de sloopwerkzaamheden met het verwijderen van niet-constructieve delen in het gebouw, zoals balies, deuren en plafondplaten. In december volgt het weghalen van wanden en vloeren. Naar verwachting zijn de sloopwerkzaamheden in het tweede kwartaal van 2020 gereed.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht