Ouder echtpaar uit Driebergen vecht tegen ontruiming: ‘Ik bén ook een lastige huurder’

VideoWoningcorporatie Heuvelrug Wonen is klaar met de, in hun ogen, lastige huurders Peter (75) en Hanneke (74) Oudenhoven. Na diverse conflicten hoopt Heuvelrug Wonen de twee uit hun huis in Driebergen te krijgen. Als dat lukt staat het oudere echtpaar over ruim een week op straat.

Quote

Ik heb mijn vrouw verdedigd en die medewerk­ster aan de haren getrokken

Peter Oudenhoven

Sinds Oudenhoven in Driebergen woont, heeft hij het ene na het andere conflict met de woningbouwvereniging Heuvelrug Wonen. Dat begon al in 2003, toen ze net waren verhuisd naar het dorp en hij het niet eens was met de huurverhoging. Daarna volgden nog vele andere geschillen. Oudenhoven was zelfs een tijdje niet gewenst in het kantoor van de woningcorporatie omdat hij medewerkers van Heuvelrug Wonen fysiek en mondeling belaagd zou hebben.

Dat ligt genuanceerder, meent Oudenhoven. ,,Mijn vrouw is aangevallen door een medewerkster van Heuvelrug Wonen. Ik heb haar toen verdedigd en die medewerkster aan de haren getrokken. Ik laat mijn vrouw niet fysiek mishandelen. Ik wilde voor een vergadering naar binnen, maar dat werd onmogelijk gemaakt. Eerder had ik al een schermutseling met iemand anders en werd ik beschuldigd van mishandeling. Ik mocht een tijdje niet meer in het gebouw van Heuvelrug Wonen komen, maar na die periode ben ik er weer geweest.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht