Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ouders Biltse kinderopvang vanavond geïnformeerd over 'incident'

UpdateBij buitenschoolse kinderopvang Partou in De Bilt heeft vorige week een ‘incident’ plaatsgevonden waarover de ouders van de kinderen vanavond worden geïnformeerd. Het OM heeft berichtgeving van RTV Utrecht daarover bevestigd.

Een woordvoerder van het OM wil niet inhoudelijk ingaan op hetgeen zich bij Partou heeft afgespeeld. ,,Er heeft een incident plaatsgevonden en daar worden eerst de ouders over bijgepraat. Daarna volgt een gezamenlijk persbericht van Partou, de gemeente, politie en OM.''  Bij de bijeenkomst is burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt aanwezig. Ook is er gebiedsofficier van justitie, die antwoord kan geven op vragen van ouders. 

Het OM snapt dat ouders urenlang in spanning zitten over wat zich mogelijk heeft afgespeeld met hun kinderen. ,,Dat begrijpen we heel goed. Daarom informeren we zo snel mogelijk. Dat er enkele uren zitten tussen de uitnodiging en het daadwerkelijke gesprek hoort er helaas bij.''

Partou

Partou is een van de grootste organisaties in de kinderopvang. Het kent in Nederland ruim 300 vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Drenthe, Overijssel en Noord-Brabant. De 3000 medewerkers zorgen samen voor ruim 26.000 kinderen.

Bij Partou, dat twee locaties heeft in De Bilt, kunnen kinderen vanaf 4 jaar terecht. Ongeveer 250 ouders zijn vanavond uitgenodigd. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Ouders die verhinderd zijn, worden op een later moment bijgepraat. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht