Volledig scherm
© ANP

Ouders en jeugd in Veenendaal bijgepraat over vaccineren

In Veenendaal vindt volgende week een open bijeenkomst plaats om inwoners bij te praten over vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Aan de Verlaat zijn naast Veenendalers ook inwoners van Amerongen, Rhenen en Renswoude welkom met al hun vragen en zonder afspraak.

Tussen 13.00 en 16.00 uur houdt de GGD regio Utrecht een inloop met een jeugdarts en een jeugdverpleegkundige. Naast vragen en antwoorden kunnen ook overwegingen van ouders en jongeren om al dan niet te vaccineren aan bod komen. Verder zijn jongeren tot 18 jaar welkom om vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma alsnog te ontvangen. Dit geldt ook voor meisjes die de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker niet hebben gehaald toen ze werden opgeroepen.

Anderen

De GGD benadrukt dat sinds de komst van vaccinaties in Nederland al duizenden levens gered zijn en veel leed is voorkomen door preventief inenten. ,,De ziekten waartegen de vaccins beschermen zien we bijna niet meer, dankzij de vaccinaties. Maar vaccineren blijft nodig, zodat de ziekten niet terugkeren. Als veel kinderen gevaccineerd zijn, komen uitbraken van ernstige infectieziekten vrijwel niet voor. Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen”, stelt Dorothy Lie. Zij is stafarts Jeugdgezondheidszorg bij GGD regio Utrecht en verwijst hiermee onder andere naar mensen die uit geloofsovertuiging geen prik halen.

 Wie niet in de mogelijkheid is om naar de inloopmiddag te komen kan ook kiezen voor een digitaal gesprek. Op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur zit een jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht klaar.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht