De dieren in de speeltuin in Oekraïne.
Volledig scherm
De dieren in de speeltuin in Oekraïne. © Bears in Mind

Ouwehands Dierenpark heeft nog 9000 euro nodig om verwaarloosde beren uit Oekraïne te redden

De teller van de crowdfundingsactie die Ouwehands Dierenpark samen met Stichting Bears in Mind vorige maand startte, is aardig opgelopen. Tot nu toe is er ruim 41.000 euro gedoneerd om twee verwaarloosde bruine beren uit een speeltuin in Oekraïne te redden.

 1. Domper op eerste verjaardag reuzenpandababy: dierentuinen blijven gesloten én Fan Xing slaapt door eigen feestje heen
  Play
  PREMIUM
  Video

  Domper op eerste verjaardag reuzenpan­da­ba­by: dierentui­nen blijven gesloten én Fan Xing slaapt door eigen feestje heen

  Fan Xing, Nederlands eerstgeboren Reuzenpandababy, is vandaag één jaar geworden. De 50 kilo wegende spruit kwam alleen pas zo laat z'n nest uit, dat moederpanda Wu Wen het verjaardagsgebak al alleen had genuttigd. Voor de dierenverzorgers van Ouwehands Dierenpark kwam er vervelend nieuws op de verjaardag: vanwege de uitgestelde versoepelingen mogen dierentuinen op 11 mei wederom niet open.
 2. Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’
  PREMIUM

  Gehaat én geliefd in Bilthoven, maar wie is nou eigenlijk die koppige Gert van de Plus? ‘Hij gaat er volledig voor’

  Met zijn verbeten strijd tegen concurrent Jumbo is de eigenzinnige supermarkteigenaar Gert van de Plus al weken de kop van Jut in Bilthoven. Iedereen vindt wat van koppige Gert. Maar er is ook een andere Gert Smit, die in 2018 tot ondernemer van het jaar van De Bilt werd gekozen. De sociale Gert die oog heeft voor de zwakkeren en altijd paraat staat voor zijn personeel en gezin. En er is een sportieve Gert, die marathons loopt en bergen beklimt om er vervolgens af te skiën.
 3. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht