Volledig scherm
Een overvolle parkeerplaats van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. © DG

Ouwehands vraagt met open brief aandacht voor pandaparkeerplaats

Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft gisteren een paginagrote ingezonden brief over de pandaparkeerplaats in De Gelderlander geplaatst. Volgens directeur Robin de Lange is het echter geen noodkreet omdat er veel bezwaren zijn tegen de parkeerplaats.

Tegenstanders menen dat de pandaparkeerplaats een inbreuk is op het landschap en dat dit extra auto's aantrekt door Wageningen

Rijtje
„We wilden alle argumenten voor iedereen nog eens goed op een rijtje zetten.", meldt De Lange. Hij zegt dat de parkeerplaats zo'n 60 tot 80 dagen per jaar gebruikt gaat worden en Wageningen kan er bijvoorbeeld op 4 en 5 mei ook van profiteren.

Meer
Hij wijst er ook op dat veel Wageningers werken in de dierentuin. Met de komst van de panda's wordt dat waarschijnlijk alleen maar meer. Ook ziet hij dat buitenlandse gasten vaak ook bezoeken brengen aan buursteden. Dus ook daar heeft Wageningen baat bij.

Oplossing
De Lange zegt zich niet met de politiek in Wageningen te willen bemoeien, maar hoopt wel op een gunstig besluit. „Op dit moment hebben we geen alternatieven. We werken er hard aan om binnen de Rhenense gemeentegrenzen tot een oplossing voor onze parkeerproblemen te komen. En als de Wageningse parkeerplaats over 10 jaar sluit dan hebben we die ongetwijfeld gevonden."

De tijd gaat overigens wel dringen. Naar verwachting komen de reuzenpanda's nog dit voorjaar naar Rhenen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht