Columnist Jerry Goossens
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens © Angeliek de Jonge

Over een tijdspanne van vier eeuwen schudt Jerry de hand van de man met zijn kleine hondje

ColumnIn de boekenkast op mijn werkkamer staan een paar souvenirs. Een goedkoop, plastic model van het beroemde ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’-bord met lampjes die zouden knipperen als de batterij het nog deed. Een miniatuur van de wolvin die Romulus en Remus, de stichters van Rome, de borst geeft. 

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Dit bijzondere ‘Huisje van Mien’ is gered van de sloop, nu is er vrees dat het aftakelt: ‘Opknappen die handel’
  PREMIUM

  Dit bijzondere ‘Huisje van Mien’ is gered van de sloop, nu is er vrees dat het aftakelt: ‘Opknappen die handel’

  De vlag ging uit in 2019 toen de historische hovenierswoning aan de Van Zijstweg in Utrecht gered werd van sloop. Daarna werd het stil rond het ‘Huisje van Mien’, zoals de woning uit 1875 wordt genoemd. De vereniging Oud Utrecht slaat alarm over de staat van het onderhoud: ,,Opknappen die handel”, is hun boodschap aan de gemeente Utrecht, die al 25 jaar eigenaar is van het pand.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht