Op deze plek, net buiten IJsselstein, worden - als het aan een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad ligt - de eerste nieuwe woningen in Rijnenburg gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek, net buiten IJsselstein, worden - als het aan een meerderheid van de partijen in de gemeenteraad ligt - de eerste nieuwe woningen in Rijnenburg gebouwd. © Foto Ruud Voest

Over vijf jaar de eerste woningen in Rijnenburg lijkt niet realistisch (en wat doen we met die windmolens?)

De eerste woningen binnen vijf jaar in de polder Rijnenburg, zoals D66 wil? Dat lijkt niet realistisch. Volgens ontwikkelaars heb je voor de voorbereiding alleen al vijf jaar nodig. Uiterlijk twee jaar later zouden de eerste honderden woningen opgeleverd kunnen worden. De ontwikkelaars zien echter - in tegenstelling tot D66 - helemaal niets in het combineren van woningbouw met windmolens. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht