Volledig scherm
Op deze plek komt het ‘oversteekeiland‘ op het fietspad bij de megastalling. © ad

‘Oversteekeiland’ moet voetgangers veilige oversteek bieden bij Utrechtse megastalling

De gemeente Utrecht gaat na de bouwvakvakantie een ‘oversteekeiland’ bouwen op het fietspad naar de megafietsenstalling bij station Utrecht Centraal. Op die manier kunnen voetgangers ter hoogte van het Intellhotel veiliger oversteken.

Tot de bouwvak, van 5 tot 23 augustus, wordt nog gewerkt aan de ondergrondse infrastructuur in het stationsgebied. Daarna gaat de gemeente aan de slag met het fietspad van de fietsenstalling naar het Smakkelaarsveld. 

Aan het einde daarvan, op de kruising voor de MediaMarkt en het nieuwe Intellhotel komen fietsers van drie kanten: uit de fietsenstalling onder het station, uit de richting Vredenburg en vanuit de Seijpesteijntunnel. Ook steken daar de voetgangers over, wat regelmatig leidt tot gevaarlijke situaties. Sinds de opening van de Noordertunnel, die toegang biedt tot de sporen, komen er nog meer voetgangers langs die plek.

Nu moeten voetgangers nog in één keer het hele fietspad oversteken, waardoor ze aan beide kanten de fietsers moeten ontwijken. Met het ‘oversteekeiland’ kunnen voetgangers het fietspad in twee delen oversteken. Dat eiland wordt zo’n vijf meter lang.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht